16. 8. 2016

Pstruh plnený šampiňónmi

2 pstruhy (300 g)., 1 cibuľa., 20 g údenej slaniny., 10 g masla., 30 g dusených šampiónov., 1/2 citróna., soľ.,
Očistené, vypitvané a umyté pstruhy posolíme. Očistíme a pokrájame cibuľu speníme na roztopenej slanine a pridáme udusené šampiňóny. Masu zamiešame a naplníme ňou pstruhy. Štvorce alobalu vymastíme maslom a každého pstruha osobitne dôkladne zabalíme. Pečieme v horúcej rúre asi 10 – 15 minút. Podávame v alobale, ktorý hore narežeme tak, aby šťava nevytiekla, so zemiakmi s maslom a s citrónom.

(2 porcie / 1 porcia 888 kJ – 212 kcal., B – 16,0 g., T – 14,5 g., S – 4,5 g)

Žiadne komentáre: