8
zrelých rajčiakov., 1 strúčik cesnaku., 1 starší rožok alebo
žemľa., 2 trojuholníky topeného syra., 2 lyžice posekanej
šunky., 25 g masla., pár kvapiek worcestra., 1 dl kyslej smotany.,
1 zarovnaná lyžička maizeny., 1 citrón., neenergetické umelé
sladidlo podľa chuti., 2 lyžice zelenej petržlenovej a zelerovej
vňate, posekanej nadrobno., 1 lyžička zelenej petržlenovej
vňate., soľ.,
Z
rajčiakov odrežeme vŕšky a opatrne vydlabeme dužinu. Rozložíme
ich na plochú misu otvorom dole a necháme odkvapkať. Obrátime
vysypeme zelenou zelerovou vňaťou, posekanou nadrobno, a
cesnakom, ktorým sme roztlačili so soľou. V horúcej vode
rozmočíme rožok alebo žemľu, vytlačíme vodu, pridáme syr,
zelenú petržlenovú vňať, posekanú nadrobno a dobre premiešame.
Zmesou naplníme rajčiaky a prikryjeme odrezanými vŕškami. V
kastróle rozpustíme maslo, pridáme pár kvapiek worcestra a kyslú
smotanu, v ktorej sme rozhabarkovali maizenu, povaríme, pridáme
šťavu z citróna a neenergetické tekuté sladidlo. Do omáčky
vložíme rajčiaky a prikryté dusíme v rúre asi 20 minút.
Podávame s ryžou alebo so zemiakovou kašou, obložené plátkami
vajíčka uvareného na tvrdo a zeleninou.
(2
porcie / 1 porcia 1369 kJ – 327 kcal., B – 11,0 g., T – 19,0
g., S – 28,0 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára