250
g hladkej alebo polohrubej múky., 1 žĺtok., 40 g masla alebo
rastlinného tuku., soľ.,
Plnka: 400
g vareného hovädzieho mäsa., 30 g masti., 1 stredne veľká
cibuľa., 3 lyžice bešamelovej omáčky (z hladkej múky a
egalizovaného mlieka)., mleté čierne korenie., tlčené voňavé
korenie., soľ.,
Cesto
vyvaľkáme na hrúbku 1/2 cm a pokrájame na štvorce vo veľkosti
menšej dlane. Doprostred dáme plnku, na to položíme druhý
štvorček, okraje dobre stlačíme a varíme asi 15 minút vo
vriacej posolenej vode. Uvarené vyberieme a polejeme čerstvým,
práve roztopeným maslom.
Plnka: Uvarené
hovädzie mäso zomelieme, pridáme cibuľu pokrájanú nadrobno a
spenenú na masti do ružova, soľ. mleté čierne korenie, tlčené
voňavé korenie a bešamelovú omáčku. Všetko dobre premiešame a
plníme štvorčeky.
(3
porcie / 1 porcia 1918 kJ – 458 kcal., B – 21,0 g T – 26,0 g.,
S – 35,0 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára