700
ml kyslej kapusty,400 g mletého mäsa,2 varné vrecká ryže,cibuľa,
klobáska,olej,soľ,mletá červená paprika,rasca,kyslá
smotana,smotana na varenie
Cibuľu
nakrájame nadrobno. V prvom hrnci cibuľu orestujeme na oleji.
Pridáme mleté mäso, opražíme, posypeme mletou červenou
paprikou, osolíme a trochu podlejeme. Udusíme domäkka.V druhom
hrnci podusíme kyslú kapustu s rascou, soľou a mletou červenou
paprikou. Ryžu uvaríme do polomäkka. Do väčšej zapekacej misy
postupne vrstvíme kapustu, ryžu, mleté mäso, kapustu, na kolieska
nakrájaná klobásku, ryžu, mleté mäso a nakoniec kapustu. Všetko
zalejeme sladkou smotanou rozmiešanou s kyslou.Trochu popicháme
vidličkou, aby nám smotana stiekla aj dole,vložíme do vyhriatej
rúry a upečieme.Dávka je dosť veľká, pre 6 ľudí alebo aj
viac. Kapustu jeme samotnú, s kyslou uhorkou alebo so zemiakmi či
chlebom ako prílohou.
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára