16. 8. 2016

Koložvárska kapusta podla mäsiara

700 ml kyslej kapusty,400 g mletého mäsa,2 varné vrecká ryže,cibuľa, klobáska,olej,soľ,mletá červená paprika,rasca,kyslá smotana,smotana na varenie
Cibuľu nakrájame nadrobno. V prvom hrnci cibuľu orestujeme na oleji. Pridáme mleté mäso, opražíme, posypeme mletou červenou paprikou, osolíme a trochu podlejeme. Udusíme domäkka.V druhom hrnci podusíme kyslú kapustu s rascou, soľou a mletou červenou paprikou. Ryžu uvaríme do polomäkka. Do väčšej zapekacej misy postupne vrstvíme kapustu, ryžu, mleté mäso, kapustu, na kolieska nakrájaná klobásku, ryžu, mleté mäso a nakoniec kapustu. Všetko zalejeme sladkou smotanou rozmiešanou s kyslou.Trochu popicháme vidličkou, aby nám smotana stiekla aj dole,vložíme do vyhriatej rúry a upečieme.Dávka je dosť veľká, pre 6 ľudí alebo aj viac. Kapustu jeme samotnú, s kyslou uhorkou alebo so zemiakmi či chlebom ako prílohou.

Žiadne komentáre: