1
hlávka kelu (asi 600 g)., 2 vajcia., 100 g chudého údeného mäsa.,
1 strúčik cesnaku., 20 g masla., 1 lyžica strúhanky., strúhanka
na vysypanie formy., 2 lyžice egalizovaného mlieka., mleté čierne
korenie., zelená petržlenová vňať., soľ.,
Čerstvú,
nezvädnutú hlávku kelu bavíme nevzhľadných listov, rozpolíme a
uvaríme v posolenej vode do mäkka. Scedíme, necháme odkvapkať a
rozkrájame nadrobno alebo zomelieme. Varíme vo väčšom množstve
vody a prvých 5 minút necháme nádobu odkrytú, aby unikli
zapáchajúce látky. varíme asi 15 minút. Žĺtky utrieme s troma
štvrtinami masla, pridáme roztlačený cesnak, mlieko, kel,
strúhanku, okoreníme a pridáme posekané údené mäso, ktoré sme
predtým uvarili. Premiešame a zľahka vmiešame tuhý sneh
bielkov. Ohňovzdornú nádobu alebo pekáčik vymastíme
maslom, vysypeme strúhankou a v rúre zapekáme. Pred podávaním na
stôl ozdobíme zelenou petržlenovou vňaťou posekanou nadrobno.
(2
porcie / 1 porcia 1934 kJ – 462 kcal., B – 28,0 g., T – 28,5
g., S – 23,5 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára