13. 8. 2016

Homár na karí s ananásom

250 g mrkvy, 150 g póru, 2 homáre, 2 lyžice karí korenia, 30 g helie, 3 cl bieleho vína, 0,2 l rybieho vývaru, 0,2 l sladkej smotany, konzerva ananásu, soľ, čierne korenie, lyžica vínneho octu, zväzok kôpru
Mrkvu a pór očistíme a pokrájame na tenké plátky. Mäso homára vyberieme z panciera, chvost rozrežeme na 4 plátky. Vo veľkom plytkom hrnci podusíme na helii mrkvu s karí. Pridáme víno, vývar a smotanu. Otvorené povaríme 5 minút- Pridáme pór a odkvapkané kúsky ananásu povaríme opäť 5 minút. Dochutíme soľou, čiernym korením, octom a posekaným kôprom. Kúsky mäsa zohrejeme v hotovej omáčke.

Žiadne komentáre: