1/2
hlávky kapusty., 20 g hladkej múky., 20 g roztopeného masla., 1 dl
kyslej smotany., voda., soľ.,
Plnka: 150
g húb., 1 vajce., 1 malá cibuľa., 20 g masla alebo oleja., zelená
petržlenová vňať., soľ.,
Kapustu
umyjeme, listy rozoberieme a sparíme vriacou vodou, aby mäkli.
Tvrdšie žilky môžeme naklepať a narezať., Do stredu každého
listu vložíme plnku, okraje zahneme a stočíme tak, aby listy boli
úplne zvinuté a obaľovali plnku. Obalíme v múke, pokladieme
vedľa seba do rajnice alebo do nádoby z ohňovzdorného skla,
polejeme roztopeným čerstvým maslom a smotanou a v rúre dusíme.
Plnka: Cibuľu
posekanú nadrobno speníme na masle alebo na inom tuku, pridáme
pokrájané huby a a stáleho miešania udusíme do mäkka. Pridáme
zelenú petržlenovú vňať, posekanú nadrobno, posolíme a
zamiešame vajce. Plnku môžeme zlepšiť zomletými zvyškami mäsa,
prípadne údeným mäsom. Udusené závitky podávame na stôl v
ohňovzdornej miske alebo vyklopené z rajnice na porcelánovú misu,
polejeme šťavou alebo smotanou. Môžeme zlepšiť štipkou mletej
sladkej červenej papriky. Navrch pre kontrast môžeme dať niekoľko
pásikov červenej a zeleninovej papriky. Podávame s varenými
zemiakmi, s ryžou alebo s chlebom.
(2
porcie / 1 porcia 1293 kJ – 339 kcal.,. B – 11,0 g T –
23,0 g., S 22,0 g)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára