11. 9. 2012

Kurča Coco

kurča, soľ, 100 g masla, šťava z teľacej pečene, 5 cl portského vína, karí korenie, 400 g banánov, 200 g ananásu, 2 hlávky šalátu, 100 g kokosu

Kurča osolíme a upečieme na masle do zlatista. Počas pečenia podlievame šťavou s troškou portského vína. Keď je kurča upečené, vyberieme ho a do základu pridáme trochu hustej šťavy z teľacej pečene a korenie karí. Všetko krátko povaríme (omáčka má byť hustejšia). Jednotlivé porcie kurčaťa sa striedavo obložia plátkami banánu, ananásu a srdiečkami hlávkového šalátu. Plátky banánu a ananásu sa pred použitím máčajú v rume. Nakoniec porcie prelejeme pripravenou omáčkou a posypeme jemne postrúhaným kokosom.

Žiadne komentáre: