6. 9. 2012

Kuracie zvitky pána prezidenta

kuracie prsia, listový mrazený špenát, soľ, mleté biele korenie, hladká múka, vlašské orechy, cesnak, hydinový vývar, sušené huby

Kuracie prsia nakrojíme, vytvoríme plátok, jemne naklepeme. Osolíme, okoreníme bielym korením. Odložíme na 24 h. do chladu. Plnka: špenát rozmrazíme a prebytočnú vodu zlejeme. Na olej pridáme postrúhaný cesnak, mrazený špenát, soľ, biele korenie, drvené vlašské orechy a podusíme.Zahustíme zátrepkou, necháme vychladnúť. Plnku rozotierame na kuracie plátky. Vytvoríme rolády, zviažeme špagátom. Jemne opekáme na oleji a obraciame. Podlejeme vývarom a asi 15. min zakryté pod pokrievkou podusíme (vývar – do hydinového vývaru pridáme huby).

Žiadne komentáre: