8. 9. 2012

Kuracia pečeň na ražni

500 g hydinovej pečene, 150 g šunky, 100 g šampiňónov (z konzervy), soľ, mleté čierne korenie, 60 g oleja, 2 veľké jablká, maslo na opekanie, 4 krajce bieleho chleba, petržlenová vňať

Umytú pečeň usušíme a pokrájame na kocky. Plátky šunky pokrájame na štvrťky, hlavičky šampiňónov necháme odkvapkať na site. Všetko striedavo napichujeme na ihly, osolíme, okoreníme a pečieme 5 minút na horúcom oleji. Olúpané jablká, z ktorých sme odstránili jadrá, pokrájame na kocky veľké asi 1 cm, opečieme na horúcom oleji spolu s kockami bieleho chleba do zlatista. Na zohriatú misu položíme ihly, obložíme ich chlebom a jablkami a ozdobíme petržlenovou vňaťou. Ako prílohy podávame červenú repu, šalát so syrom a zemiaky. kuracia pecen na razni

Žiadne komentáre: