7. 9. 2012

Jemné ragú

2 lyžice múky, 25 g tuku, 1/2 šálky mäsového vývaru, 0,5 pohára bieleho vína, 150-200 g kuracích pŕs, 100-150 g uvarených kuracích žalúdkov alebo pečene, 3-4 lyžice postrúhaného syra, korenie, soľ, 1/2 citróna
Trochu múky opražíme na rozohriatom tuku do zlata, podlejeme horúcim mäsovým vývarom,prilejeme víno, pridáme nadrobno pokrájané uvarené mäso, jednu a pol lyžice postrúhaného syra, okoreníme a necháme prejsť varom. Zmesou naplníme ohňovzdorné formičky, posypeme postrúhaným syrom a navrch dáme kúsky tuku. V horúcej rúre zapekáme asi 20-30 minút do zlata. Hotové ozdobíme kolieskami citróna a podávame.

Žiadne komentáre: