10. 6. 2009

Višňové rezy

Suroviny: 6 vajec, 6 PL kryštálu, 6 PL polohrubej múky, 1 PL kakaa, čokoládové stružliny.
Krém: 2 poháre 7 dcl višňového kompótu, kryštálový cukor, 4 Zlaté klasy, 250 g masla, 500 ml šľahačky, 2 stužovače 

Postup: Žĺtky vymiešať do peny s 3 PL kryštálu, bielka extra na sneh s 3 PL cukru, spojiť, pridať múku s kakaom, upiecť na papieri pri 185 st 12 –15 min.Šťavu z kompótu doplniť do l litra vodou, osladiť podľa chuti, trochu odliať bokom, uvariť puding s 4 klasmi, rozdeliť na 2 polovice, do l. dať zahorúca vylúpané višne, do 2. po vychladení maslo.Korpus poliať odloženou šťavou, dáme krém s višňami, na to maslový krém, smotanu vyšľaháme so stužovačom, osladíme, navrstvíme navrch, zdobíme čokoladovými hoblinami.

Žiadne komentáre: