15. 6. 2009

Tvarohová nátierka s vareným hydinovým mäsom

Suroviny: 250 g mäkkého tvarohu, 2 lyžice hustej smotany, 2 lyžice jogurtu, 100 g vareného polievkového hydinového mäsa, 1 lyžica kremžskej horčice, 1/2 postrúhanej cibule, soľ, nadrobno posekaná zelená petržlenová vňať 

Postup: Do pripravenej misky vložíme rozotretý mäkký tvaroh, hustú smotanu, jogurt, posekané alebo na mäsovom mlynčeku pomleté uvarené polievkové hydinové mäso, lyžicu kremžskej horčice, postrúhanú cibuľu, soľ podľa potreby. Z takto pripravených surovín dôkladným vymiešaním pripravíme nátierku, ktorú natierame na chlieb, pečivo, sendvič či hrianky opražené na sucho. Pred podávaním posýpame nadrobno posekanou zelenou petržlenovou vňaťou.

Žiadne komentáre: