11. 6. 2009

Torta snehovo-gaštanový sen

Suroviny: 6 bielkov, 350 g práškového cukru
Gaštanová plnka: 200 ggaštanové pyré, 50 g kryštálového cukru, 1 šľahačka, stužovač, rum
Žĺtková plnka: 4 žĺtky, 1 vanilka, 4 dcl mlieka, 1 Zlatý klas, 4 PL kryštálového cukru

Postup: Sneh vyšľahať, pridať praškový cukor, šľahať nad parou do zhustnutia. Na plech na papieri nakresliť 2 kruhy, naniesť snehovú masu, na l urobiť vidličkou ryhy: ozdoby na hornom pláte, pečieme na slabom asi l hod./70-100 st/, vyhladíme. Šľahačku s cukrom deň vpred zahriať na bod varu, schladiť, do druhého dňa.- vyšľahať do tuha.Žĺtkovú plnku uvariť, vychladiť, môže sa spojiť s maslom vyšľahaným do peny. Na dolný plát natrieme polovicu gaštanovej plnky, na ňu žĺtkovú priklopíme horným dielom s druhou polovicou gaštanovej plnky. /jednoduchšie- na dol. Diel natrieť žĺtkovú, plnku, na ňu gaštanovú a dať horný diel./ stuhnúť v chlade, krájať pílkovým nožom.

Žiadne komentáre: