15. 6. 2009

Syrová nátierka so škrobom a šunkou

Suroviny: 2 žĺtky, 1 lyžica škrobovej múčky, 0,4 l mlieka, sladká mletá červená paprika, soľ, 150 g tvrdého syra na strúhanie. 100 g hydinovej šunky, 4 rajčiaky, nadrobno posekaná zelená petržlenová vňať 

Postup: Žĺtky a škrobovú múčku rozmiešame v troche teplého mlieka a vo vodnom kúpeli šľaháme na kašu, do ktorej za stáleho šľahania prilievanie zvyšok mlieka. Odstavíme a vmiešame trochu sladkej červenej papriky, soľ, postrúhaný tvrdý syr a na mäsovom mlynčeku pomletú hydinovú šunku. Natierame na chlieb, pečivo alebo sendvič. Výborne chutí aj na hriankach opražených na sucho. Pred podávaním dochutíme kolieskami čerstvých rajčiakov a nadrobno posekanou zelenou petržlenovou vňaťou.

Žiadne komentáre: