15. 6. 2009

Šošovicová nátierka s rajčiakmi a paprikou

Suroviny: 250 g šošovice, soľ, 50 g rastlinného nátierkového masla, 4 lyžice ochutenej majonézy, 2 strúčiky cesnaku, 2 rajčiaky, 1 zeleninová paprika, nadrobno posekaná zelená petržlenová vňať, 1 čerstvá šalátová uhorka 

Postup: Šošovicu uvaríme do mäkka v mierne osolenej vode. Uvarenú, scedenú a mierne vychladnutú pomelieme na mäsovom mlynčeku alebo rozmixujeme v mixéri. Vložíme do pripravenej misky, pridáme rastlinné nátierkové maslo, ochutenú majonézu, rozotretý cesnak, sparené a nadrobno pokrájané rajčiaky zbavené šupky, zeleninovú papriku zbavenú jadrovníka posekanú na malé kocky a nadrobno posekanú zelenú petržlenovú vňať. Takto pripravené suroviny dôkladne vymiešame na hladkú nátierku. Nátierkou natierame chlieb, pečivo alebo sendvič. Výborne chutí aj na hriankach opražených na sucho. Pred podávaním dochutíme kolieskami čerstvej šalátovej uhorky.

Žiadne komentáre: