15. 6. 2009

Šošovicová nátierka s dusenými šampiňónmi

Suroviny: 250 g šošovice, soľ, 1 cibuľa, rastlinný olej, 200 g šampiňónov, 2 strúčiky cesnaku, mleté čierne korenie, drvená rasca, 2 lyžice ochutenej majonézy, nadrobno posekaná zelená petržlenová vňať  

Postup: Šošovicu uvaríme v mierne slanej vode. Keď je mäkká, scedíme ju a pomelieme na mäsovom mlynčeku alebo rozmixujeme v mixéri. Cibuľu pokrájame nadrobno a opražíme na troche rastlinného oleja. Keď je dostatočne opražená, pridáme očistené, umyté a pokrájané šampiňóny. Krátko podusíme. Potom pridáme k šampiňónom rozotretý cesnak, trochu mletého čierneho korenia, drvenej rasce a mierne osolíme. Takto podusené a ochutené šampiňóny necháme trochu vychladnúť. Vychladnuté šampiňóny pridáme k pomletej alebo rozmixovanej šošovici spolu s ochutenou majonézou. Všetko spolu dôkladne premiešame na hladkú nátierku, ktorú natierame na chlieb alebo pečivo. Pred podávaním posypeme nadrobno posekanou zelenou petržlenovou vňaťou.

Žiadne komentáre: