10. 6. 2009

Slávnostná skladaná torta

Suroviny: Biely korpus: 5 vajec, 140 g praškového cukru, 1 vanilka, 200 g polohrubej múky, 5 PL vody, l prášok do pečiva
Žĺtky + cukor + voda vymiešať, pridať múku s práškom, sneh z 5 bielkov s l PL cukru.
Kakaový korpus: 3 vajcia, 3 PL vody, 3 PL cukru, 3 PL polohrubej múky, trochu prášku, 1 PL kakaa- upiecť na vymastenom plechu..
Plnka: 300 g kryštálového cukru, 4 dcl mlieka, 1 Zlatý klas, vanilka, - uvariť kašu, vychladiť, Vymiešať 300 g Palmarínu, spojiť.

Postup: Biely korpus rozkrojiť, l diel natrieť lekvárom a plnkou. Kakaový korpus natrieť krémom, nakrájať na pásy široké 2,5cm, stočiť ich na biely korpus od stredu až po okraj. Natrieť krémom a dať horný svetlý korpus natretý lekvárom. Celú tortu potrieť plnkou, alebo poliať čokoládou, posypať orechmi alebo kokosom.

Žiadne komentáre: