12. 6. 2009

Poľovnícka polievka s knedličkami

400 g diviny, 30 g masti, 2 mrkvy, 1 petržlen, štvrť zeleru, 1 cibuľa, soľ, 6 zrniek čierneho korenia, 2 zrnká nového korenia, muškátový oriešok, zelená petržlenová a zelerová vňať, 2 lyžičky Solamylu.
Knedličky: 100 g pečene, 1 žemľa, 2 lyžice mlieka, 20 g masla, soľ, mletý muškátový kvet, zelená petržlenová vňať, 1 strúčik cesnaku, strúhanka.
 

Postup:Mäso pokrájame na kocky a opražíme na masti. Pridáme očistenú mrkvu pokrájanú na kolieska, očistený petržlen pokrájaný na kolieska, očistený zeler pokrájaný na rezance a očistenú cibuľu pokrájanú na malé kúsky. Všetko opražíme, zalejeme vodou, osolíme, okoreníme korením, muškátovým orieškom, zelenou petržlenovou a zelerovou vňaťou a prikryté uvaríme. Nakoniec zahustíme Solamylom rozmiešaným v troche vody. 
Knedličky: Pečeň a žemľu namočenú v mlieku zomelieme, pridáme k maslu vymiešanému so soľou, ochutíme mletým muškátovým kvetom, posekanou zelenou petržlenovou vňaťou, rozotretým cesnakom a podľa potreby zahustíme strúhankou. Z masy povykrajujeme malé knedličky, ktoré zavaríme do polievky.

Žiadne komentáre: