Recepty na varenie a pečenie jedál a nápojov, odskúšané recepty od vás aj recepty z vlastnej zbierky
16. 6. 2009
Pohánka s cesnakom
Postup: 200 g pohánky sparíme horúcou vodou, vsypeme do hrnca a zalejeme ½l vody, osolíme a uvaríme do mäkka. Na panvici si rozohrejeme niekoľko lyžíc oleja,pridáme nadrobno pokrájenú 1 cibuľu, ľahko osmažíme. Pridáme na tenké plátky nakrájaný cesnak (2 strúčiky), 1 väčšiu na prúžky nakrájanú papriku, na dielce nakájan0 3 paradajky, osolíme a dochutíme majoránom. Mierne podlejeme a dusíme asi 5 minút. Varené údené mäso alebo salámu (250g) nakrájame na kocky a vmiešame do pohánky. Primiešame podusenú zeleninu a všetko ešte dosolíme. Podávame ihneď s troškou kyslej smotany a petržlenom.
Prihlásiť na odber:
Zverejniť komentáre (Atom)
Žiadne komentáre:
Zverejnenie komentára