11. 6. 2009

Piškótovo ryžová torta

Suroviny: 1 piškóty kakaové, 400 g ryže /3 šálky/, klinčeky, soľ, 500 g strhaných jabĺk, 2-3 PL kryštálového cukru, 100 g praškového cukru, 50g rastlinného tuku, 2 vajcia, 1 vanilka, hrsť sekaných orechov, a hrozienok, 1 vanilkový puding, 1/2l mlieka 

Postup: Ryžu uvariť s klinčekmi, soľou v 1,5 l vody. Jablká podusiť s kryštálom, škoricou, vodou, vymiešať vajcia ,tuk, cukor, vanilku, primiešať chladnú ryžu, hrozienka, orechy. Rozdeliť na 3 diely. Prvý diel dať do vymastenej vysypanej formy, poklásť ½ piškót, a jabĺk, zopakovať , na vrch dať 3.diel ryže, piecť 30-40 min. Nákyp potrieť džemom, zaliať uvareným pudingom, vychladiť, zdobiť šľahačkou.

Žiadne komentáre: