12. 6. 2009

Pečeňová nátierka

Suroviny: 250 g bravčovej pečene (môže byť aj teľacia alebo hovädzia), 1 väčšia cibuľa, rastlinný olej, 4 lyžice postrúhaného tvrdého syra, 4 lyžice ochutenej majonézy, soľ, mleté čierne korenie, drvená rasca, nadrobno posekaná zelená petržlenová vňať, 4 čerstvé rajčiaky  

Postup: Pečeň umyjeme a pokrájame na menšie kúsky. Cibuľu pokrájame a speníme na rastlinnom oleji. Priložíme k nej pečeň a za občasného miešania udusíme. Necháme vychladnúť a pomelieme na mäsovom mlynčeku. Vložíme do misky na prípravu nátierky a pridáme postrúhaný tvrdý syr, ochutenú majonézu, podľa chuti soľ, trochu mletého čierneho korenia a trochu drvenej rasce. Všetko dôkladne premiešame a natierame na chlieb alebo pečivo. Pred podávaním posypeme nadrobno posekanou zelenou petržlenovou vňaťou a ozdobíme čerstvými rajčiakmi pokrájanými na kolieska.

Žiadne komentáre: