12. 6. 2009

Nátierka zo zveriny

Suroviny: 300 g zvyškov pečeného alebo duseného mäsa zo zveriny (zajac alebo srnec), 1 cibuľa, rastlinný olej, soľ, zázvor alebo borievka, 4 vajcia, nadrobno posekaná zelená petržlenová vňať 

Postup: Zvyšky mäsa zo zveriny posekáme nadrobno alebo pomelieme na mäsovom mlynčeku. Takto pripravené mäso opražíme na cibuli, ktorú sme pokrájali a spenili na rastlinnom oleji. Podlejeme lyžicou vody alebo šťavy zo zvyškov mies. Chvíľu podusíme, podľa potreby osolíme a okoreníme trochou zázvoru alebo borievky. Nakoniec vlejeme rozšľahané vajíčka, ktoré podľa potreby mierne osolíme a miešame až do zhustnutia. Ešte teplé natierame na chlieb, pečivo alebo sendviče. Nátierka je výbornou pochúťkou na hriankach opražených na sucho. Pred podávaním posypeme nadrobno posekanou zelenou petržlenovou vňaťou.

Žiadne komentáre: