12. 6. 2009

Nátierka zo sójových bôbov s droždím

Postup: 200 g sójových bôbov, soľ, 1 cibuľa, rastlinný olej, 2 lyžice droždia, 2 vajcia, 1 lyžička horčice, 1 lyžička tatárskej omáčky, mleté čierne korenie, nadrobno posekaná zelená petržlenová vňať 

Suroviny: Sójové bôby uvaríme v mierne osolenej vode do mäkka. Scedíme, necháme trochu vychladnúť a pomelieme na mäsovom mlynčeku. Nadrobno posekanú cibuľu opražíme na rastlinnom oleji, pridáme pomleté bôby a asi päť minút dusíme. Potom vmiešame rozdrvené droždie, ktoré necháme roztopiť. Do takéhoto základu vlejeme rozšľahané osolené vajcia a miešame, až kým sa nezrazia. Za občasného miešania necháme vychladnúť. Pridáme lyžičku horčice, lyžičku tatárskej omáčky a trochu mletého čierneho korenia. Všetko dobre premiešame a natierame na chlieb. Pred podávaním posypeme nadrobno posekanou zelenou petržlenovou vňaťou.

Žiadne komentáre: