12. 6. 2009

Nátierka zo sójového granulátu so sardelkou

Suroviny: 150 g sójového granulátu, 1 cibuľa, rastlinný olej, 2 lyžice droždia, 2 vajcia, soľ, 50 g nátierkového masla, 1 lyžička sardelovej pasty, nadrobno posekaná zelená petržlenová vňať 

Postup: Sójový granulát zalejeme vriacou vodou a necháme hodinu postáť. Scedíme a pomelieme na mäsovom mlynčeku. Cibuľu pokrájame nadrobno a speníme na rastlinnom oleji. Pridáme pomletý granulát a za občasného miešania podusíme 10 minút. Potom pridáme droždie, necháme ho rozpustiť a vlejeme osolené rozšľahané vajíčka. Keď sa vajíčka zrazia, odstavíme z ohňa a za občasného miešania necháme vychladnúť. Na záver primiešame nátierkové maslo a lyžičku sardelovej pasty. Ešte trochu premiešame a natierame na chlieb alebo pečivo a dochucujeme nadrobno posekanou zelenou petržlenovou vňaťou.

Žiadne komentáre: