12. 6. 2009

Nátierka zo sójového granulátu s vegetou

Postup: 150 g sójového granulátu, 2 lyžice vegety, 100 g rastlinného nátierkového masla, 2 lyžice jogurtu, 2 postrúhané mrkvy, 2 natvrdo uvarené žĺtky, 1/2 malej lyžičky citrónovej šťavy, soľ, nadrobno posekaná zelená petržlenová vňať.  

Suroviny: Sójový granulát zalejeme vriacou vodou, ktorú sme ochutili vegetou. Hodinu necháme postáť, potom scedíme a pomelieme na mäsovom mlynčeku. Vložíme do misky a pridáme rastlinné nátierkové maslo, jogurt, na jemnom strúhadle postrúhanú mrkvu, vidličkou rozotreté natvrdo uvarené žĺtky, citrónovú šťavu a podľa potreby soľ. Všetko dôkladne premiešame na hladkú nátierku. Nátierku natierame na chlieb, pečivo alebo sendvič, či hrianky opražené na sucho. Môžeme ju použiť aj ako nátierku na jednohubky alebo plniť ňou polovičky natvrdo uvarených bielkov z vajíčok. Pred podávaním posypeme nadrobno pokrájanou zelenou petržlenovou vňaťou.

Žiadne komentáre: