12. 6. 2009

Nátierka z pečeného bravčového mäsa s paprikou

Suroviny: 250 g pečeného prerasteného bravčového mäsa, 2 zeleninové papriky, 1 postrúhaná cibuľa, 4 natvrdo uvarené žĺtky, 3 strúčiky cesnaku, 3 lyžice Ochutenej majonézy, soľ, nadrobno posekaná pažítka, 4 čerstvé rajčiaky 

Postup: Pečené prerastené bravčové mäso pokrájame na menšie kúsky a vložíme do mixéra. Pridáme umyté očistené a pokrájané zeleninové papriky, postrúhanú cibuľu, vidličkou rozotreté žĺtky, rozotretý cesnak, ochutenú majonézu a soľ podľa potreby. Všetko zmixujeme na hladkú nátierku, ktorú natierame na chlieb, pečivo, sendvič alebo hrianky opražené na sucho. Pred podávaním posypeme nadrobno posekanou pažítkou a ozdobíme kolieskami čerstvých rajčiakov.

Žiadne komentáre: