12. 6. 2009

Nátierka z hovädzej sviečkovice

Suroviny: 300 g hovädzej sviečkovice, 2 žĺtky, 1 postrúhaná cibuľa, 1 lyžička kremžskej horčice, 3 strúčiky cesnaku, soľ, mleté čierne korenie, nadrobno posekaná zelená petržlenová vňať 

Postup: Čerstvú hovädziu sviečkovicu dôkladne umyjeme a utierkou osušíme. Potom ju dvakrát pomelieme na mäsovom mlynčeku a vložíme do misky na prípravu nátierky. Pridáme čerstvé vaječné žĺtky, postrúhanú cibuľu, lyžičku kremžskej horčice, rozotreté strúčiky cesnaku, podľa potreby soľ a trochu mletého čierneho korenia. Takto pripravené suroviny dôkladne premiešame na hladkú nátierku, ktorou natierame hrianky opražené na sucho alebo plátky sendviča opražené na sucho. Pred podávaním posypeme nadrobno posekanou zelenou petržlenovou vňaťou.

Žiadne komentáre: