12. 6. 2009

Nátierka z bravčovej pečene

Suroviny: 300 g bravčovej pečene, 1 cibuľa, rastlinný olej, soľ, mleté čierne korenie, mletá červená paprika, 2 natvrdo uvarené žĺtky, 2 sladkokyslé uhorky, 50 g rastlinného nátierkového masla, 1 lyžica postrúhaného tvrdého syra, 2 lyžice kečupu, nadrobno posekaná zelená petržlenová vňať 

Postup: Bravčovú pečeň umyjeme a pokrájame. Cibuľu posekáme nadrobno a speníme na rastlinnom oleji. Potom vložíme umytú a pokrájanú pečeň. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením a mletou červenou paprikou. Koreníme len mierne, podľa chuti konzumentov. Takto ochutenú pečienku za stáleho miešania opražíme. Opraženú odstavíme a necháme vychladnúť. Potom ju vložíme do mixéra a pridáme vidličkou rozotreté natvrdo uvarené žĺtky, pokrájané sladkokyslé uhorky, rastlinné nátierkové maslo, postrúhaný syr a kečup. Dobre zmixujeme a natierame na plátky sendviča, ktoré sme na sucho opražili, alebo na pečivo, či chlieb. Pred podávaním posypeme nadrobno posekanou zelenou petržlenovou vňaťou.

Žiadne komentáre: