12. 6. 2009

Mozočková nátierka s vajcami

Suroviny: 200 g mozočka, 1 väčšia cibuľa, rastlinný olej, soľ, mleté čierne korenie, 5 vajec, 1 zväzok reďkoviek, nadrobno posekaná pažítka 

Postup: Umytý a očistený mozoček udusíme na jemne nakrájanej cibuli, ktorú sme spenili na rastlinnom oleji. Podľa chuti osolíme a okoreníme mletým čiernym korením. Keď je mozoček udusený, vlejeme rozšľahané vajíčka a miešame, až kým sa nezrazia. Potom vmiešame umyté a nadrobno posekané reďkovky. Podľa potreby môžeme dosoliť. Natierame ešte teplé na chlieb, pečivo alebo hrianky opražené na sucho. Pred podávaním posypeme nadrobno posekanou pažítkou.

Žiadne komentáre: