12. 6. 2009

Mäsová nátierka z pečeného bravčového mäsa s masťou

Suroviny: 250 g pečeného bravčového mäsa, 50 g masti, 1 veľká postrúhaná cibuľa, 2 sladkokyslé uhorky, 1 malá lyžička horčice, 3 strúčiky cesnaku, mleté čierne korenie, soľ, nadrobno posekaná zelená petržlenová vňať  

Postup: Pečené bravčové mäso pomelieme na mäsovom mlynčeku a vložíme do misky na vymiešame nátierky. Pridáme masť, postrúhanú cibuľu, postrúhané sladkokyslé uhorky, horčicu, rozotretý cesnak, trochu mletého čierneho korenia a podľa potreby soľ. Všetko dôkladne premiešame na hladkú nátierku, ktorú natierame na chlieb, pečivo alebo sendvič. Je výbornou pochúťkou na hriankach opražených na sucho. Pred podávaním posypeme nadrobno posekanou zelenou petržlenovou vňaťou.

Žiadne komentáre: