11. 6. 2009

Makové karamelové rezy

Postup: 250 g margarínu, 200 g praškového cukru, 4 žĺtky, vymiešať, pridať 1 PL kakaa, 250 g maku mletého, 1 PL sódy bikarbony, 5 dcl mlieka, 250 g hrubej múky, sneh zo 4 bielkov. Upiecť, poliať sirupom.
Sirup: 250 g kryštálu, 2 dcl vody, šťava z 2 citrónov, 0,5 dcl rumu
Krém: karamel z 50 g kryštálového cukru, + l dcl vody, 1,5 dcl mlieka, 1 žĺtok, ½ Zlatého klasu, uvariť na puding, vychladiť. 125 g masla vmiešať so 70g praškového cukru, zmiešať s pudingom a pol dcl rumu. Natrieť na cesto, poliať čokoládou.

Žiadne komentáre: