12. 6. 2009

Kuracia nátierka s údeným mäsom

Suroviny: 200 g vareného alebo pečeného kuracieho mäsa, 50 g vareného údeného mäsa. 100 g rastlinného nátierkového masla, 1 malá lyžička kremžskej horčice, 2 sladkokyslé uhorky, 2 lyžice ochutenej majonézy, soľ, nadrobno posekaný kôpor, 4 čerstvé rajčiaky 

Postup: Varené alebo pečené kuracie mäso spolu s vareným údeným mäsom pomelieme na mäsovom mlynčeku a vložíme do misky na prípravu nátierky. Pridáme rastlinné nátierkové maslo, kremžskú horčicu, na hrubom strúhadle postrúhané sladkokyslé uhorky, ochutenú majonézu a podľa potreby soľ. Z takto pripravených surovín vymiešame hladkú nátierku, ktorú natierame na hrianky opražené na sucho. Pred podávaním posypeme nadrobno posekaným kôprom a ozdobíme kolieskami čerstvých rajčiakov.

Žiadne komentáre: