12. 6. 2009

Kuracia nátierka s pomarančom

Suroviny: 250 g pečeného alebo vareného kuracieho mäsa, 50 g rastlinného nátierkového masla, 4 natvrdo uvarené žĺtky, 1 pomaranč, 2 lyžice ochutenej majonézy, soľ, nadrobno posekaná zelená petržlenová vňať 

Postup: Pečené alebo varené kuracie mäso pomelieme na mäsovom mlynčeku a vložíme do misky na prípravu nátierky. Pridáme rastlinné nátierkové maslo, vidličkou rozotreté natvrdo uvarené žĺtky, šťavu z pomaranča, ochutenú majonézu, soľ podľa potreby a nadrobno posekanú zelenú petržlenovú vňať. Z takto pripravených surovín vymiešame hladkú nátierku, ktorú natierame na plátky sendviča opražené na sucho. Pred podávaním ozdobíme nadrobno pokrájanými kúskami pomaranča.

Žiadne komentáre: