12. 6. 2009

Kuracia nátierka s hubami

Suroviny: 200 g vareného alebo pečeného kuracieho mäsa, 1 cibuľa, rastlinný olej, 100 g čerstvých húb, soľ, mleté čierne korenie, drvená rasca, 4 vajíčka, nadrobno posekaná zelená petržlenová vňať 

Postup: Varené alebo pečené kuracie mäso pomelieme na mäsovom mlynčeku a odložíme do misky. Cibuľu pokrájame a speníme na rastlinnom oleji, pridáme umyté a pokrájané čerstvé huby a udusíme do mäkka. Osolíme, okoreníme mletým čiernym korením podľa chuti, pridáme trochu drvenej rasce a vlejeme rozľahané vajíčka. Miešame až kým sa vajíčka nazrazia. Potom vmiešame odložené pomleté kuracie mäso. Takto pripravenou nátierkou natierame chlieb alebo hrianky opražené na sucho. Pred podávaním posypeme nadrobno posekanou zelenou petržlenovou vňaťou.

Žiadne komentáre: