12. 6. 2009

Krehké záviny Dada

Postup: 600 g polohrubej múky, 250 g tuku, 50 g práškového cukru, 30 g droždia, 2 vajcia, 2 dcl mlieka, 20 g cukru, štipka soli, droždie v mlieku napučať, zmiesiť s ostatným, nechať vykysnúť. Rozdeliť na 8 dielov, každý vyvaľkať, natrieť plnkou, stočiť, upiecť na plechu naraz 6 závinov, potretých žltkom v mlieku. / 3 makové, 3 orechové/ záviny môžu dlhšie stáť v alobale.
Plnka maková: 300 g mletého maku, pridať do l,5 dcl mlieka uvareného s 300 g kryštálalového cukru, citronovou kôrou, škoricou, vanilkou, vychladiť.
Plnka orechová : 300g mletých orechov spracovať rovnako

Žiadne komentáre: