12. 6. 2009

Králičia polievka s knedličkami

Suroviny: 1 predná časť králika, soľ, celé čierne i nové korenie, 1 mrkva, 1 petržlen, štvrť zeleru, 1 cibuľa
Knedličky: 100 g uvareného králičieho mäsa, 1 králičia pečeň, 2 strúčiky cesnaku, soľ, 1 malá cibuľa, 1 žemľa, majorán, mleté čierne korenie, zelená petržlenová vňať, 1 lyžička masla, strúhanka.

Postup: Prednú časť z králika vložíme do studenej osolenej vody, pridáme celé čierne i nové korenie a varíme. Po pol hodine pridáme očistenú mrkvu, petržlen, zeler a cibuľu. Mäkké mäso vyberieme, oberieme od kostí, pokrájame a spolu s uvarenou zeleninou vložíme do precedeného vývaru. Nakoniec do polievky zavaríme knedličky.
Knedličky: Uvarené králičie mäso pokrájame nadrobno, pridáme rozotretú pečeň, cesnak rozotretý so soľou, cibuľu posekanú nadrobno, namočenú žemľu, majorán, mleté čierne korenie, zelenú petržlenovú vňať posekanú nadrobno a maslo. Zmes podľa potreby zahustíme strúhankou a sformujeme z nej knedličky, ktoré varíme vo vývare 15 minút.

Žiadne komentáre: