12. 6. 2009

Kapustová polievka s údeným mäsom a klobásou

Suroviny: 500 g kyslej kapusty, 1,5 l vody, 300 g údenej krkovičky, 3 cibule, 2 strúčiky cesnaku, soľ, 40 g anglickej slaniny, 150 g klobásy, 1 lyžička mletej červenej papriky, 2 dl kyslej smotany, 20 g hladkej múky 

Postup: Kyslú kapustu pokrájame, zalejeme vodou, pridáme umytú údenú krkovičku v celku, cibuľu pokrájanú nadrobno, pokrájaný cesnak, soľ a varíme. Anglickú slaninu pokrájame na malé kocky, opražíme, pridáme klobásu pokrájanú na kolieska, mletú červenú papriku a opražíme do červená. Zamiešame do kapusty a uvaríme do mäkka. Mäso vyberieme a pokrájame na kocky. Polievku zahustíme kyslou smotanou, v ktorej sme rozmiešali múku, a povaríme 20 minút. Nakoniec do polievky zamiešame pokrájané mäso. Podávame s chlebom.

Žiadne komentáre: