20. 4. 2009

Zapečené kuracie prsíčka

Suroviny: 700 g kuracich prsíčok,100 g údeneho postrúhaneho syra, 100 g postrúhaneho eidamu, 3 vajcia, 1 dl kyslej smotany, plátky údenej prerastenej slaniny, trochu múky, soľ  

Postup:Každé kuracie prsíčko priečne prekrojime na 3 tenké plátky,podlhovastú zapekacie misu vyložíme plátkami slaniny, oba postrúhane syry zmiešame, vajcia rozšľahame so soľou a smotanou.Kuracie mäso obalime v múke,potom vo vajičkach a ukladame do misy tesne vedľa seba, posolime posypeme strúhaným syrom, vrstvíme ,kým sa neminú suroviny,posledná vrstva nech je syr,zakryjeme slaninou,pečieme na 220 prikryté alobalom cca 45 min, odokryté ešte cca 15-20 min.Podávame vychladnuté,najlepšie na druhy deň.

Žiadne komentáre: