20. 4. 2009

Sedliacka sviečkovica

Suroviny: 1 kg sviečkovice,50 g slaniny,250 ml kyslej smotany,paradajkový pretlak,2 cibule,100 g bravčovej masti,hovädzí vývar,ocot,mletú červenú papriku                 

Postup:Sviečkovicu očistíme, odblaníme a osušíme, po vlákne prešpikujeme prúžkami slaniny obalenými mletou paprikou, osolíme a opečieme zo všetkých strán. Vyberieme, vo výpeku dusíme cibuľu nakrájanú nadrobno, pridáme mletú papriku, pretlak, trocha octu, vývar a zamiešame. Do zmesi vložíme opečenú sviečkovicu a pečieme v rúre domäkka.
Mäso obraciame, polievame vlastnou šťavou či vývarom.Pred podávaním zalejeme šťavou, v ktorej sme zohriali kyslú smotanu


Žiadne komentáre: