20. 4. 2009

Pečené kurča na madarský spôsob

Suroviny: kurča10 g mletej papriky,petržlenovú vňať,20 g oleja,50 g slaniny,200 g karotky,200 g kalerábu,150 g veky,kúsok masla                

Postup:Kurča opaprikujeme, osolíme a do brušnej dutiny vložíme petržlenovú vňať.Prsia a stehná prešpikujeme prúžkami slaniny a potom kurča stiahneme motúzikom. V pekáči rozškvaríme tuk z kurčaťa, položíme naň kurča prsami dolu a pečieme v rúre za občasného podlievania a obracania do mäkka. Nakoniec potrieme kurča maslom, aby dostalo pekný lesk a prudko opečieme. Zeleninu nakrájame na kocky, osmažíme na oleji, podlejeme vývarom a dusíme do mäkka. Veku nakrájame na kocky, premiešame so zeleninou, pokvapkáme maslom a podávame ku kurčaťu.


Žiadne komentáre: