21. 4. 2009

Medvedie labky

Suroviny:350 g hladkej múky, 200 g nalúpaných orechov alebo mandlí, 250 g masla z toho ½ môže byť masť, 250 g cukru, 1 vajce, citrónová kôra, klinčeky, škorica, prášok do pečiva, kakao.Na vymastenie formičiek: 20 g masla, 20 g múky. 

Postup:Do preosiatej múky a práškového cukru pridáme za hrot noža prášku do pečiva, citrónovú kôru, tlčené klinčeky, kakao a postrúhané orechy. Potom nakrájame do toho maslo, dobre vypracujeme na cesto a necháme stuhnúť. Cesto rozkrájame na 18 – 20 kúskov, každý trocha obalíme v múke, v dlaniach urobíme valčeky, vtlačíme do vymastených formičiek, uložíme na plech a upečieme v rúre do ružova. Vychladnuté ich vyklopíme a posypeme práškovým cukrom.

Žiadne komentáre: