20. 4. 2009

Maďarská pečienka

Suroviny: 500 g bravčového stehna,20 g hladkej múky,20 g masla,1 kl mletej červenej papriky,150 g rajčiakov,štipku rozdrvenej rasce,40 g postrúhaného syra,20 g masti, 4 strúčiky cesnaku,250 g zelenej papriky            

Postup:Z odblaneného a umytého mäsa nakrájame rezne, naklepeme ich a posolíme, okraje narežeme a obalíme v múke, do ktorej sme zamiešali mletú papriku a rozdrvenú rascu.Pekáč alebo zapekaciu misu vymastíme a uložíme do nej pripravené rezne. Posypeme ich na plátky pokrájaným cesnakom, pásikmi zelenej papriky a štvrtinami rajčiakov. Osolíme a dáme piecť. V polovici pečenia pokvapkáme rozpusteným maslom, posypeme postrúhaným syrom a dopečieme.Podávame s varenými zemiakmi s nasekanou petržlenovou vňaťou.

Žiadne komentáre: