20. 4. 2009

Hovädzia pečienka

Suroviny: 750 g hovädzieho mäsa,150 g šunky,150 g paprikovej slaniny,2 cibule,20 g strúhanej žemle, papriku, soľ,125 ml kyslej smotany               

Postup:Hovädzie mäso upravíme na plát, rozklepeme ho, osolíme, uložíme naň plátky paprikovej slaniny, plátky šunky, posypeme jemne nakrájanou cibuľou a strúhanou žemľou. Takto pripravené mäso zvinieme, zviažeme niťou a vložíme do kastróla, v ktorom sme spenili nadrobno nakrájanú cibuľku na paprikovej slanine nakrájanej na kocky. Pridáme ešte trochu papriky, mäso podlejeme kyslou smotanou a necháme upiecť. Mäkké mäso pokrájame na diely, ktoré servírujeme s knedľou. Šťavu precedíme, necháme prejsť varom a nalejeme na mäso.



Žiadne komentáre: