7. 4. 2009

Fazuľkovo-zemiakový šalát

Suroviny: 1kg drobných zemiakov v šupke,200g žltých200g zelených fazuľkových strukov,300g malých paradajok,6 PL olivivového oleja, 2PL bieleho vínneho octu,1 veľký strúčik cesnaku,soľ, posekaná pažítka, asi 70g olív

Postup:Deň vopred vymiešame 4 lyžice oleja s octom, popučeným cesnakom, ½ lyžičkou soli a odložíme na chladné miesto (nie do chladničky, tam by sa zmes zrazila).Na druhý deň umyjeme zemiačiky v šupke, dáme ich na pekáč, premiešame so zvyšným olejom a v rúre upečieme. Necháme vychladnúť. Fazuľku očistíme, pokrájame na šikmé kúsky a uvaríme v slanej vode. Scedíme, prepláchneme studenou vodou a asi na 1hod odložíme do chladničky. Zmiešame vychladnuté upečené zemiaky paradajky a fazuľku. Do odstátej marinády pridáme posekanú pažítku, zalejeme šalát a zľahka premiešame. Nakoniec pridáme olivy a ak treba, ešte dochutíme.

Žiadne komentáre: