20. 4. 2009

Baraní perkelt

Suroviny:  800 g baranieho pliecka,2 PL masti,150 g cibule ,1 kl mletej červenej papriky,4 strúčiky cesnaku,1 kl soli,rascu,250 ml vývaru z kostí,1 PL hladkej múk,y250 g papriky,2 rajčiaky       

Postup:Vykostené, očistené, prebytočného loja zbavené baranie pliecko umyjeme a necháme odkvapkať. Mäso nakrájame na rovnomerné kúsky, asi 5 ks na porciu.
Nadrobno pokrájanú cibuľu upražíme na masti dozlata, pridáme prelisovaný cesnak, rascu, zaprášime mletou paprikou, speníme a mierne zalejeme vývarom. Necháme zovrieť a pridáme nakrájané mäso, premiešame, osolíme a necháme dusiť do polomäkka. Pridáme na rezance nakrájanú očistenú zelenú papriku, na kúsky nakrájané ošúpané rajčiaky, dochutíme a dusíme. Ak je potrebné väčšie množstvo šťavy, mäso vydusíme na tuk, zaprášime múkou, opražíme a zalejeme vodou alebo vývarom.


Žiadne komentáre: