24. 3. 2009

Zapekané karé s jablkom

Suroviny:4 rezne z karé
4 plátky anglickej slaniny
4 platky tvrdého syra
2 jablká
soľ, ml. č. korenie
olej na opekanie
hladká múka na obalovanie
voda na podliatie
Postup:Naklepané rezne osolíme, okoreníme a obalíme v múke, prudko opiečieme na oleji z oboch strán. Rezne poukladame na pekáč a zalejeme výpekom, len čistým nie múku. Na každý rezeň položime plátok slaniny a kolečko jablka bez jadrovníka. Pripravené mäso podlejeme vodou tak, aby bolo ponorené v šťave, ale len mäso nie slanina s jablkom. dáme piecť do vyhriatej rúry. Pred koncom pečenia na každý rezeň položíme plátok syra a dáme zapiecť. teplota rúry 180° piecť asi 30 minut

Žiadne komentáre: