17. 3. 2009

Zapečené rybie filé v syrovej omáčke

Suroviny:4 kúsky mrazeného rybieho fié
200 g sterilizovaných šampiňónov
1 citrón
2 väčšie cibule
mleté čierne korenie
soľ 
olej
Omáčka
1 smotanový syr Bambino
50 g masla
400 ml mlieka
2 lyžice hladkej múky
vegeta
Postup:Cibuľu ošúpeme, pokrájame nadrobno a opražíme na oleji. Pridáme scedené šampiňóny, podusíme ich, zmes osolíme a okoreníme. Môžeme použiť aj surové šampiňóny, ktoré najprv očistíme a pokrájame na plátky.Filé pokvapkáme citrónovou šťavou a mierne osolíme. Na panvici necháme roztopiť maslo, zalejeme ho mliekom, v ktorom sme rozhabarkovali múku. Keď omáčka začne hustnúť, vytlačíme do nej syr a za stáleho miešania ho necháme dohladka rozpustiť. Ak je omáčka príliš hustá, prilejeme ešte mlieko a nakoniec ju ochutíme vegetou.Na dno zapekacej misy dáme podusené šampiňóny, na ne rozložíme filé, zalejeme syrovou omáčkou a necháme zapiecť vo vyhriatej rúre.

Žiadne komentáre: