24. 3. 2009

Vianočné medovničky

Suroviny:1kg hladkej múky/preosiať cez sito/
4 vajíčka
32 dkg práškového cukru/preosiať/
32 dkg palmarínu/len palmarín/
7 polievkových lyžíc tekutého medu
1 a pol kávovej lyžičky sódy BB
1 polievková lyžica rumu
1 kávová lyžička škorice
1 perníkové korenie /nie kypriaci prášok do perníka/
trocha kakaa
Postup:Polovicu múky si dáme do väčšej misky a pridáme všetky ingrediencie.S mixérom si všetko vymiešame ale s metličkami na hnetenie cesta,ked z toho vznikne ucelená hmota na dosku si vysypeme zvyšnú múku a do nej dáme vymiešanú hmotu a vytvoríme cesto,ktoré necháme dve až tri hodiny odpočinúť.Perníčky pečieme asi 8 až 10 minút do bledoružova-nikdy nie do hneda,lebo potom perníčky nezmäknú ,po upečení ich môžme potrieť žĺkom zmiešaným s pár kvapiek vody hned za horúca,potom zostanú pekné lesklé.

Žiadne komentáre: