16. 3. 2009

Treščie filé so špenatom

Suroviny:2 treščie filé po 150 g, 2 PL citrónovej šťavy, 300 g mrazeného špenátu, 1 malá cibuľa, 20 g margarínu, 1 dl vody, 1 väčšia paradajka, štipka mbk, štipka strúhaného muškátového
orieška, 1 PL strúhaného tvrdého syra
Postup:Filé umyjeme usušíme a pocitrónujeme. Na polovici margarínu speníme cibuľu, pridáme špenát a vodu, krátko povaríme a ochutíme soľou, korením. Špenát dáme do vymastenej ohňovzdornej misy, naň poukladáme kolieska olúpaných paradajok, porcie filé a zvyšok margarínu. Formu zakryjeme a 25 min. pečieme v rúre pri 200 C. Posypeme strúhaným syrom a ešte 5 min. zapekáme. Podávame so zemiakovou ryžou alebo kašou.

Žiadne komentáre: